Hoppa till sidans innehåll

Om karate


På de här sidorna hittar du information om karate och Wadoryu, den stil av karate som vi tränar. 

Karate är ett gammalt kamp- och självförsvarsystem som började utvecklas på 300-talet i Indien och på 500-talet spreds till Kina. På 1300-talet hade karaten nått den lilla japanska ön Okinawa. Karaten tränades flitigt bland såväl herrskap som bland bönder. Under 1600-talet infördes ett vapenförbud på Okinawa så karaten fick tränas i hemlighet.

Efter andra världskriget var Japan som bekant ockuperat av USA. Efter kriget spreds karaten med hemvändande soldater. Till Europa kom karaten under andra delen av 1950-talet, och till Sverige anlände den under 1960-talets början.

Karate är nu en motions- och tävlingssport. Attacker och försvar utförs med maximal styrka och snabbhet, där fullständig självkontroll eftersträvas. I träningen ingår olika slag, blockeringar, svep, sparkar och kast som utförs mot en eller flera motståndare.

Tävlingsverksamheten inom karate är stor, från barn- och ungdomstävlingar till högsta internationella elit för både damer och herrar. Man kan tävla i kata (form) och i kumite (kamp).

Japanska ord och fraser som används på träningen

 

Uppdaterad: 17 MAR 2017 20:24 Skribent: DKK
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Djursholms KK - Karate
Kalate Akolor, Grindgårdsvägen 14
19277 Sollentuna

Besöksadress:
Viktor Rydbergs väg 2, Samskolan
18260 Djursholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@djursholmskarat...

Se all info