Graderingstekniker

Här kan du hämta hem graderingskompendiet (.pdf) så att du kan skriva ut den och ha med dig den till träningen.

Observera att detta är en ny version som gäller fr.o.m septebmer 2018. Klubbens tekniska utskott har tagit fram ett utkast till ny utbildningsplan, som godkänts av klubbens tränare. Utbildningsplanen som till stor del kommer att innehålla tekniker och övningar ni känner igen sen tidigare, har moderniserats, förenklats och är förhoppningsvis mer logisk än tidigare.

Bildlänk: Graderingskompendium DKK 2018

Människan behöver utmaningar och mål att sträva efter.

Idrott är utmanande och spännande. I karaten finns ett graderingssystem som inspirerar oss att testa våra gränser, att uppnå bättre resultat och att prestera mer. Att nå ett uppsatt mål skänker tillfredsställelse oavsett nivå. Att kämpa tillsammans med andra för att nå detta mål ger erfarenheter som är värdefulla på livets alla områden.

Graderingssystemet är ett stöd i träningen och målet med systemet är att vi skall hålla en logisk och pedagogiskt riktig karateträning. Graderingssystemet är utformat för att på bästa sätt utveckla eleven att nå det svarta bältet i våran karatestil.

Shingumite-tekniker

Uppdaterad: 24 SEP 2018 22:55