Om Djursholms Karateklubb

Djursholms Karateklubb grundades av Kalate Akolor och Torbjörn Odenhagen år 1992. Vi tränar en karatestil som heter Wado Ryu (översätts till Fredens och Harmonins stil) vilket är en av de största karatestilarna som finns representerade i Sverige.

I vår klubb tränar både barn, ungdomar och vuxna. Många barn har fått sina föräldrar att också börja träna klubben vilket är jättekul! Eftersom karate är en individuell sport där olika åldrar, bältesgrader och kön kan träna tillsammans får familjer en unik chans att spendera fritiden tillsammans och dela ett stort intresse. Föräldrarna blir därmed också delaktiga i barnens aktiviteter och blir inte bara passiva åskådare.

Vi har även tävlingsinriktad träning i klubben, och då vi har förmånen att ha en av Sveriges mest meriterade karatetutövare, Kalate Akolor, som huvudinstruktör erbjuder vi även sparringträning till andra klubbar och stilar runt om i Stockholmsområdet. Många landslagsmedlemmar kommer därmed till vår klubb och tränar varje vecka. Den ypperliga kvaliteten på kumite-träningen har resulterat i en gedigen meritlista både för våra tränare och elever i alla åldrar. Flertalet Svenska Mästare och landslagsmedlemmar i olika tävlingsgrenar är aktiva i klubben.

Vi hälsar dig varmt välkommen att besöka oss på träningen när som helst för att se hur vår träning går till. Anmälan till nya grupper tas emot med start i juni varje år och grupperna börjar sedan i augusti/september. Mejla oss om du är intresserad av att börja nästa höst!

Org.nr:

PlusGiro:
612017-4

Träningslokal:
Samskolan, Djursholm

Vuxna och barn värmer upp på träningslägret

Denna bild är tagen på ett av våra träningsläger och här ser man hur barn och vuxna värmer upp tillsammans i en stafett.

Bildad 1992-08-01
Föreningsnummer 26837-71
Postadress Kalate Akolor, Grindgårdsvägen 14
Besöksadress Viktor Rydbergs väg 2, Samskolan